22/11/2023

BEC skærper markedsfokus og techtransformation med ny organisation og CTO

BEC Financial Technologies styrker sit produktfokus, øger sin udviklingskraft og udvider direktionen med Jesper Andersen som ny CTO.

Fra 1. januar skal en ny produktfokuseret organisation og en ny CTO, Jesper Andersen, styrke den danske it-virksomhed BEC Financial Technologies’ fokus på hurtigere it-leverancer til kunderne og accelerere BEC’s transformation til nye, åbne teknologier.

”Vi styrker BEC’s kommercielle kræfter og produktfokus markant. Vi sikrer de markedsindsigter og tekniske kompetencer, der skal sætte retning og definere nye, stærke løsninger i BEC-fællesskabet,” siger Jesper Nielsen, CEO i BEC Financial Technologies.

BEC Financial Technologies er it-leverandør til og ejet af en række pengeinstitutter, som tilsammen servicerer omkring hver fjerde danske bankkunde.

BEC annoncerede også to andre nyheder tirsdag: For det første en ny innovations- og udviklingshub, ’Scoutz’, der samler 114 it-specialister fra tre banker og BEC om hurtigere fælles it-udvikling. Og for det andet en stor udvidelse af BEC’s tætte driftssamarbejde med JN Data, der overtager 71 medarbejdere og ledere fra BEC for at styrke JN Datas drift og fokusere BEC på produkt- og it-udvikling.

Rent fokus på it-udvikling

Fra 1. januar samler og styrker BEC sine kunde- og produktfolk i en ny division. Derved fokuserer BEC samtidig sine udviklingsdivisioner meget skarpere på it-udvikling.

”I 2024 kommer vi til at skrue op for vores udvikling og integration af it-løsninger inden for blandt andet erhverv, mere brugervenlige kreditprocesser og digitale kanaler til bankkunderne. Dertil kommer større muligheder i vores rådgiverunivers, som den nye hub, Scoutz, skal levere,” siger Jesper Nielsen.

Ny CTO i spidsen for teknologitransformation

Jesper Andersen træder 1. januar ind i BEC’s direktion som CTO (chief technology officer).

Jesper Andersen kommer hjem til Danmark fra en stilling som CIO i Credit Suisse, Schweiz. Han har tidligere være Group CIO i Nykredit, og før da haft forskellige teknologiledelsesroller i både Nordea og Goldman Sachs.

”Jeg er glad for at kunne byde en kapacitet som Jesper Andersen velkommen i BEC. Han skal for det første drive moderniseringen og forenklingen af vores teknologiske platform, hvor vi skridt for skridt bryder fri fra ældre løsninger, vi selv har bygget, og transformerer vores arkitektur til åbne, fleksible standardteknologier fra markedsledende partnere. For det andet skal han fortsætte med at centralisere og optimere sikker, stabil drift sammen med vores partnere som JN Data,” siger Jesper Nielsen.

Jesper Andersen bliver dermed også BEC’s øverste ansvarlige for at drive den store udvidelse af BEC’s tætte driftspartnerskab med JN Data, som BEC og JN Data annoncerede i går.

BEC er den største it-leverandør til danske pengeinstitutter, og det ændrer omorganiseringen ikke på.

logo