Historie

I 60’erne begyndte de store danske banker at tage edb i brug. For at sikre sig samme konkurrencekraft gik provinsbanker landet over sammen og oprettede datacentraler. Med rødder tilbage til 1964 har BEC været it-leverandør til danske banker i 60 år.

2024

1. januar: Innovations- og udviklingshubben Scoutz slår dørene op.

2021

22. april: BEC skifter navn fra ‘Bankernes EDB Central’ til ‘BEC Financial Technologies’.

2017

3. april: BEC sælger Schantz A/S.

1. juli: BEC overtager Nykredits udviklingsafdeling i Polen, der fortsætter som filial af BEC.

2014

BEC sælger ALOC A/S.

2012

BEC og SDC beslutter ikke at fusionere og afvikler sammen Nordisk Finans IT, hvor BEC hjemtager og implementerer capital-markets-platformen Calypso.

2010

BEC foretager strukturelle og organisatoriske forandringer med henblik på at reducere omkostninger og øge effektiviteten. It-driften bliver sammen med 188 ansatte flyttet til JN Data.

2009

BEC og SDC indleder et nyt og potentielt vidtrækkende samarbejde i regi af et fælles it-selskab, Nordisk Finans IT. Alle it-driftsopgaver og teknisk infrastruktur samles i JN Data. Målet er på sigt en fusion mellem BEC og SDC.

2007

BEC køber Schantz Data A/S, som udvikler og sælger forsikrings- og pensionløsninger.

2005

BEC køber ALOC A/S, som udvikler og sælger finansielt software til porteføljestyring og handel.

1991

Bankernes Datacenter (BDC) og Bankernes EDB Central (BEC) slår sig sammen til én virksomhed med navnet Bankernes EDB Central (BEC) med medarbejdere i både Herning og Roskilde.

1977

EDB-Centret Herning-Hjørring bliver delt i to: EDB-Centret Herning-Hjørring, der betjener erhvervsvirksomheder, og Bankernes Data-center (BDC) som primært betjener banker.

1973

EDB Centralen i Herning og Vendsyssel EDB-Central, Hjørring med tilsammen 150 medarbejdere fusionerer under navnet Dansk EDB-Center. Kort kaldet EDB-Centret Herning-Hjørring.

1970

Automationscentralen i Næstved og Foreningen Bankernes EDB-Central Sjælland Nord i Glostrup fusionerer den 15. april under navnet Foreningen Bankernes EDB Central (BEC). Virksomheden får til huse på hjørnet af Havsteensvej og Maglegårdsvej i Roskilde.

1966

Foreningen Bankernes EDB-Central Sjælland Nord etableres i Glostrup.

1965

Ni nordvestjyske banker går sammen og opretter EDB Centralen i Herning.

1964

Otte syd- og vestsjællandske provinsbanker stifter Foreningen Automationscentralen i Næstved, som herefter etableres i 1965.

logo