21/11/2023

Ny udviklingshub skal bringe tech-løsninger hurtigere til danske pengeinstitutter 

En ny innovations- og udviklingshub – Scoutz – skal booste it-udviklingen til 19 danske pengeinstitutter. 114 tech-folk fra BEC, Nykredit, Spar Nord og Arbejdernes Landsbank rykker fra nytår sammen for hurtigere at give bankrådgivere og -kunder nye digitale muligheder.

2. januar rykker 114 tech-folk fra BEC, Nykredit, Spar Nord og Arbejdernes Landsbank ud af deres vante rammer og ind i en helt ny og ambitiøs tech-hub, ’Scoutz’, som skal gå radikalt nye veje i den fælles it-udvikling til gavn for alle BEC-pengeinstitutter og deres kunder.

Den nye hub i København, Aalborg og Warszawa skal accelerere udviklingen af BEC-pengeinstitutternes fælles rådgiverunivers i cloudplatformen Salesforce. Rådgiveruniverset er et centralt arbejdsredskab for bankrådgiverne i 19 BEC-pengeinstitutter, der tilsammen servicerer omkring hver fjerde danske bankkunde.

”Vores ambition er at levere det bedste rådgiverunivers til danske banker. Og så vi vil skabe den stærkeste innovations- og udviklingshub for Salesforce i Norden, der med alle de dygtige mennesker, som de fire partnere nu samler i Scoutz, også vil blive en magnet for nye talenter,” siger Jesper Nielsen, CEO for BEC Financial Technologies.

Peter Smith skifter til Scoutz

Peter Smith tiltræder 2. januar som direktør for Scoutz.

”Jeg glæder mig til at starte og sammen med teamet skabe en fantastisk hub for udvikling og innovation til glæde for 19 danske pengeinstitutter i BEC-fællesskabet,” siger Peter Smith.

Peter Smith kommer fra en stilling som senior vice president for boligområdet i Danske Bank. Han har tidligere blandt andet været CEO for både Lunar Bank og Nordea Kredit, og han er medlem af en række bestyrelser i finanssektoren.

Ny, hurtigere udviklingshub

“I Scoutz hedder værktøjskassen Salesforce. Men det interessante er, hvad vi leverer til kunderne: At udvikle ting hurtigt og få dem ud til brugerne. Processerne er naturligt tungere i en stor organisation, men hele pointen i Scoutz bliver at skubbe grænserne for, hvordan vi effektivt udvikler compliant finans-it i høj kvalitet,” siger Jesper Nielsen, BEC.

De 114 specialister i Scoutz bliver samlet og flytter til deres egne lokationer i København, Aalborg og Warszawa. Den nye hub vil juridisk være en del af BEC for at undgå ekstra administration, men vil i vidt omfang fungere som en ny, selvstændig organisation uden om mange af BEC’s normale strukturer.

Et stærkt bank- og Salesforce-miljø

BEC og BEC-pengeinstitutterne har gennem de seneste seks år opbygget en vifte af løsninger i cloudplatformen Salesforce til bankrådgivernes daglige arbejde med bankkunderne.

Hidtil har både BEC og de største BEC-banker udviklet og udvekslet løsninger til den fælles platform. Men nu bliver 61 specialister fra bankerne og 53 fra BEC i stedet ansat i fælles teams i den nye udviklingshub, hvor de sammen skal udvikle til alle 19 pengeinstitutter.

logo