20/08/2020

Jesper Nielsen bliver ny topchef for BEC

Efter 16 år hos BEC har Kurt Nørrisgaard valgt at give stafetten videre til Jesper Nielsen, der bliver ny CEO for en af Danmarks største datacentraler for den finansielle sektor. Jesper Nielsen, der kommer fra Danske Bank, skal videreføre BEC’s strategi om en mere partnerdrevet forretningsmodel og åben arkitektur. Timingen er den helt rigtige for et generationsskifte, lyder det fra bestyrelsen og Kurt Nørrisgaard.

BEC skal have ny CEO. Valget er faldet på Jesper Nielsen, som afløser Kurt Nørrisgaard, der har været hos BEC i 16 år, heraf de sidste 9 år som CEO.

”Kurt Nørrisgaard har skabt en af Danmarks største og mest veldrevne datacentraler og giver efter 16 år i chefstolen nøglerne videre til nye kræfter, der kan fortsætte BEC’s fremgang og fremtidssikre virksomheden. Både bestyrelsen og Kurt Nørrisgaard er begejstrede for, at Jesper Nielsen har valgt at takke ja til opgaven,” fortæller David Hellemann, der er bestyrelsesformand for BEC. Hellemann oplyser, at Kurt Nørrisgaard vil være tilknyttet BEC gennem det næste års tid for at skabe den bedste og mest glidende overgang i lederskabet af virksomheden.

Jesper Nielsen kommer fra Danske Bank, som han sidste år tog afsked med efter en lang karriere med flere direktørposter. Jesper Nielsen har blandt andet været initiativtager til og bestyrelsesformand for selskabet P27, der står for en ny infrastruktur for betalinger i Danmark, Sverige og Finland og har desuden været bestyrelsesformand for MobilePay og e-Nettet.

Det er Jesper Nielsens erfaringer fra Danmarks største bank, hans indgående indsigt i finanssektoren og hans dybe kendskab til it-samarbejder, der gør Jesper Nielsen til den helt rigtige profil, fortæller David Hellemann:

”Med Jesper Nielsen får vi en ny CEO, som kan føre BEC sikkert igennem den næste, afgørende årrække. BEC er i færd med en større strategisk transformation, hvor vi går mod en mere åben arkitektur og bredere samarbejder med eksterne partnere. Her kommer Jesper Nielsen med de helt rigtige erfaringer og værktøjer, han har visionerne, han kender landskabet og han kan samle både medarbejdere, kunder og samarbejdspartnere.”

Jesper Nielsen glæder sig til de nye udfordringer hos BEC:

”Fra mine mange år i sektoren kender jeg BEC som en stærk og velrenommeret spiller, der særligt inden for de seneste ti år har placeret sig som en af sektorens største og vigtigste datacentraler. Jeg glæder mig til at komme i gang med at definere de næste landvindinger for BEC og til at indgå i et tæt og frugtbart samarbejde med selskabets ambitiøse ejerkreds og bestyrelse samt selvfølgelig alle de dygtige medarbejdere,” siger Jesper Nielsen.

Tiden er rigtig til et direktørskifte

Næstformand i BEC Gert Jonassen har som tidligere formand kørt et tæt parløb med Kurt Nørrisgaard i perioden 2008-2020. Han fremhæver, at den nye direktør kommer i spil på det helt rigtige tidspunkt:

”Jeg har haft et langt og fantastisk godt samarbejde med Kurt Nørrisgaard, som har været en fremragende direktør for BEC. Kurt har en kæmpe del af æren for, at BEC klarede sig gennem de svære år under finanskrisen. Han fik os ikke bare tørskoede over på den anden side, men sørgede også for, at BEC stod både større og stærkere bagefter. Blandt andet er det Kurts fortjeneste, at vi fik Spar Nord og Nykredit godt med ombord, hvilket har været afgørende. Nu tager vi hul på en ny epoke for BEC, og her er Jesper Nielsen den helt rigtige at have ved roret.”

Kurt Nørrisgaard selv er klar til at overdrage et stærkt BEC til sin afløser:

”Jeg har haft 16 fantastiske år hos BEC og er stolt af at have styret selskabet gennem modgang og medgang. Det glæder mig at kunne lægge et stærkt BEC i Jesper Nielsens kyndige og erfarne hænder.”

Jesper Nielsen starter i jobbet som CEO for BEC 1. oktober 2020.

logo