13/05/2021

Hvidbjerg Bank har gennemført Danmarks første betaling med MitID

Lene Vangsgaard Andersen fra Hvidbjerg Bank blev onsdag aften den første dansker, der loggede ind i sin netbank og overførte penge med Danmarks nye digitale ID, MitID. Alle danskere, som i dag bruger NemID, skal snart bruge MitID i stedet.

Onsdag aften tikkede der 200 kroner ind på bankkontoen hos Spar-købmanden i Hvidbjerg som betaling for flødeboller til Hvidbjerg Bank. Købmanden kan ikke se forskel, men det var Danmarks allerførste pengeoverførsel godkendt med MitID, som snart afløser NemID.

”Som lokalbank er vi rigtig tæt på vores kunder. Det gælder, når vi møder hinanden i hverdagen – men det gælder i høj grad også digitalt, hvor vi tilbyder vores kunder de nyeste digitale løsninger. Lige nu tester vi MitID på vegne af en række pengeinstitutter i it-samarbejdet BEC, og efter sommerferien forventer vi, at vores kunder vil være nogle af de første, der får mulighed for at benytte Danmarks nye digitale ID,” fortæller serviceleder Lene Vangsgaard Andersen, Hvidbjerg Bank.

Hun blev den allerførste dansker, som benyttede MitID til at godkende en overførsel i netbanken, da Hvidbjerg Bank og BEC onsdag aften for første gang afprøvede den nye løsning med en rigtig bankoverførsel.

Alle med NemID skal snart have MitID

MitID skal snart bruges til alt det, danskerne tidligere har brugt NemID til. For eksempel at tjekke årsopgørelsen, kommunikere med det offentlige eller gå i netbanken.

Hvidbjerg Bank og BEC Financial Technologies er nogle af de banker og it-leverandører, som netop nu tester overgangen til MitID, og hvordan man bruger det herefter. Først når MitID er testet godt igennem, lanceres MitID for resten af Danmark.

”Da jeg først var oprettet, foregik det stort set, som jeg kender det fra NemID. Jeg brugte den nye MitID-app, hvor man med et enkelt swipe kan overføre penge eller logge ind på en digital selvbetjening. Som noget nyt får jeg i MitID fx besked, hvis nogen forsøger at logge ind på mit personlige MitID fra en ny enhed eller med en forkert adgangskode,” fortæller Lene Vangsgaard Andersen.

”MitID ruster os til fremtidens sikkerhedsudfordringer, og det er en af hovedårsagerne til, at vi skal have et nyt digitalt ID i Danmark,” siger hun.

MitID er først og fremmest en app, hvor man med et swipe kan godkende for eksempel login eller betalinger. Hvis man ikke har mulighed for at bruge en app, kommer der også alternativer, eksempelvis en kodeviser eller kodeoplæser.

Hvidbjerg Bank samarbejder med en række andre pengeinstitutter i it-fællesskabet BEC Financial Technologies. BEC har forberedt sin mobil- og netbank til MitID-signering sammen med Signaturgruppen, der er den første såkaldte broker, som er godkendt til at håndtere login med MitID.

logo