27/04/2022

Fintechvirksomheden BEC hævede ambitionerne og effektiviteten i 2021

En af Danmarks største fintechvirksomheder, BEC Financial Technologies, leverede i 2021 et højt aktivitetsniveau, større effektivitet og en økonomi i balance.

Pengeinstitutterne bag BEC Financial Technologies fortsatte i 2021 med at investere markant i it. De investerede blandt andet i at forny og åbne deres teknologiske fundament i BEC, imødekomme stigende krav til sikkerhed og compliance, samt drive en række ambitiøse udviklingsprogrammer fremad.

”Vi arbejder hårdt på at forandre BEC til et effektivt og moderne softwarehus. I 2021 leverede vi flere og mere effektive udviklingstimer til vores kunder end nogensinde før, og det vil vi også gøre i 2022,” siger Jesper Nielsen, administrerende direktør i BEC.

BEC’s omsætning voksede til 2,3 mia. kr.

”Vores kunder er vokset støt i de senere år. Derfor er pengeinstitutternes aktivitetsniveau og kravene til BEC steget betydeligt. Derfor er BEC er vokset, og vi mener at have nået den størrelse, som BEC skal have for nu. Opgaven i 2022 er at konsolidere for at blive endnu mere effektive og levere på de store forandringer, vi har sat i søen,” siger CEO Jesper Nielsen.

BEC-pengeinstitutterne er hovedbankforbindelser for 31 procent af danske erhvervskunder og 22 procent af danske privatkunder. Fire BEC-pengeinstitutter er udpeget som ’systemisk vigtige finansielle institutter’ (SIFI) i Danmark eller Grønland.

BEC er et andelsselskab ejet af sine kunder. Derfor balancerede indtægter med omkostninger, og resultatet landede på 4 mio. kr. Virksomheden står i en særdeles solid økonomisk position med en soliditetsgrad på 86 procent.

Skarp prioritering skal sikre ny, stærk teknologisk platform

I 2022 forventer BEC samme omsætningsniveau, men en endnu mere effektiv organisation, efter virksomheden i foråret 2021 lancerede en ny strategi og en omfattende, flerårig transformation.

”Vi har sat en ny strategisk kurs og gennemført omfattende forandringer. Vores kunder skal have it-drift og -udvikling, der matcher de bedste i markedet. Det kræver et mere enkelt BEC, både for pengeinstitutterne og vores medarbejdere,” siger Jesper Nielsen.

Målet er at forenkle og effektivisere virksomheden med åbne teknologier, enklere arbejdsgange og hurtigere it-leverancer til pengeinstitutterne.

”Vi har truffet nogle meget markante valg og prioriteringer sammen med vores kunder. Det betyder for det første, at vi i 2022 skruer op for vores investeringer i at modernisere vores teknologiske platform. For det andet fokuserer vi vores udviklingskræfter på en række store, ambitiøse programmer, som allerede er godt i gang med at levere værdi til pengeinstitutterne – eksempelvis inden for ejendomsfinansiering og hvidvaskbekæmpelse,” fortæller Jesper Nielsen.

Ny teknologi skal komme fra partnere

”Vi vil med vores nye strategi flytte os endnu mere fra at udvikle vores egne it-løsninger til at integrere med førende teknologier fra markedsledende partnere, så vores kunder hele tiden har tidssvarende løsninger. Det er en markant forandring, som kræver, at vi i fællesskabet omkring BEC arbejder anderledes,” fortæller Jesper Nielsen.

Ejendomsfinansiering, antihvidvask og migreringer

It-migreringer ved tre bankfusioner for Spar Nord, Vestjysk Bank og Salling Bank var store opgaver for BEC i 2021. Ved sammenlægningen af Den Jyske Sparekasse og Vestjysk Bank flyttede BEC for eksempel 135.000 bankkunder hen over en weekend.

Nye løsninger til antihvidvask og ejendomslån er eksempler på områder, hvor BEC-pengeinstitutterne fik leveret it, der styrker forretning og processer. Ejendomsfinansiering et stort fokusområde for BEC, og i 2021 blev der optimeret processer og it-brugergrænseflader, så rådgiverne nu har markant lavere tidsforbrug i lånesager.

Samfundet er afhængigt af en tryg og sikker finanssektor

Compliancekrav til pengeinstitutterne afføder fortsat stor udviklingsaktivitet, og BEC investerede igen i 2021 over 400 mio. kr. i it-udvikling på complianceområdet.

”Vi – og hele sektoren i fællesskab – har en nøglerolle i at sikre en moderne infrastruktur, der er tryg, ansvarlig og sikker. Derfor investerer BEC-fællesskabet fortsat i bedre teknologi, som for eksempel skal styrke hvidvaskbekæmpelsen, beskytte investorer og bidrage til at forebygge finansielle kriser,” siger Jesper Nielsen.

Også cybersikkerhed fylder stadig mere i BEC:

”Krigen i Ukraine er bare det seneste bevis på, at vi som samfundskritisk sektor skal stå knivskarpt på cyberområdet. Sammen med de andre datacentraler har vi i vores fælles driftsselskab, JN Data, gennem de senere år opbygget et cyber defence center, som arbejder og er certificeret efter internationalt anerkendte standarder,” fortæller Jesper Nielsen.

Download BEC’s årsrapport 2021 her.

logo