11/10/2023

BEC’s Jannie Noer Mortensen kåret til ‘Årets CISO’

Prisen for ’Årets CISO 2023’ gik til Jannie Noer Mortensen, CISO i BEC.

Jannie Noer Mortensen, CISO (chief information security officer) i BEC, er kåret til ‘CISO of the Year 2023’.

”Juryen har især lagt vægt på de klare prioriteringer og arbejdet for at sikre forankringen af et tydeligt ejerskab for sikkerhedskulturen i første led. Der, hvor sikkerhed skal være en del af den faglige stolthed,” sagde juryformand og chefredaktør Lars Jacobsen fra Computerworld ved overrækkelsen.

Jannie Noer Mortensen blev kåret til ’Årets CISO 2023’ onsdag aften den 11. oktober ved en konference arrangeret af de tre organisationer bag kåringen: Computerworld Denmark, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed.

Aldrig færdig med at styrke sikkerhed og risikostyring

Som ny CISO i BEC har Jannie Noer Mortensen gennem de seneste 10 måneder stået i spidsen for BEC’s højest prioritererede program i 2023, hvor alle aspekter af organisationen løfter sikkerhed og risikostyring.

Hun lægger vægt på, at programmet er ambitiøst og nødvendigt – men fremhæver også, at det byder på hårdt arbejde for mange kolleger i BEC:

“Det er en kolossal opgave, hvor vi har været nødt til at involvere hele organisationen samtidig med, at vi stadig lagde planerne, og har trukket store veksler på mange kollegers tålmodighed i en meget hurtig proces,” siger Jannie Noer Mortensen.

”Vi kan når som helst blive mødt af nye, højere krav til risikostyring og sikkerhed – eller endda påbud. Og det er ikke engang urimeligt i det dybt alvorlige trusselslandskab, vi ser omkring os. Derfor bliver vi aldrig færdige med at styrke vores risikostyring og sikkerhed.”

I spidsen for ’Mission Impossible’

Hendes chef, Christian Pedersen-Bjergaard, fremhæver Jannie Noer Mortensens kølige, venlige tilgang til det ambitiøse program, som hun er sat i spidsen for:

”Det er BEC’s helt egen ’Mission Impossible’, som hun leder kyndigt og hjælpsomt – og utrolig vedholdende. Det er en utaknemlig opgave, fordi vi har sat hende i spidsen for at skubbe meget hårdt på mange forandringer på én gang. Og så ved vi endda også, at selv om vi er nået langt, så har vi stadig meget arbejde foran os, før vi har løftet os til det niveau, hvor vi skal være,” siger Christian Pedersen-Bjergaard, der er økonomidirektør og leder Finance & Risk i BEC.

En maraton, hvor målstregen flytter sig

Jannie Noer Mortensen fremhæver også selv, at trods store fremskridt i 2023 er BEC langtfra i mål med sit omfattende løft af sikkerheds- og risikostyringen:

“Min rolle er lidt som at løbe et maraton. Der er lang vej, og oven i dét, så flytter målstregen sig hele tiden frem. Der kommer nye reguleringer, nye trusler, ny teknologi, der stiller nye krav og standarder,” fortalte Jannie Noer Mortensen forleden i dette interview hos Computerworld (bag betalingsmur).

logo