06/04/2021

BEC og Nordic API Gateway går sammen om open banking til 27 pengeinstitutter

BEC har indgået et nyt partnerskab med den førende open banking-platform Nordic API Gateway. Samarbejdet skal sætte 27 pengeinstitutter i Danmark i stand til at udbyde open banking-services til flere end 2 millioner bankkunder.

BEC tager nu et vigtigt skridt i retning af at tilbyde open banking-tjenester sammen med Nordic API Gateway.

Det vil med tiden give 20-30 procent af danske bankkunder adgang til overblik over konti fra flere banker og mulighed for at foretage betalinger fra deres konti i andre banker.

”Vi arbejder hårdt på at åbne BEC’s bankplatform og er godt i gang med nye samarbejder med globalt førende teknologipartnere på en række områder. I et stærkt partnerskab med Nordic API Gateway kan vi nu også udvikle innovative services, der interagerer direkte med konti i andre pengeinstitutter,” siger Jesper Nielsen, der er administrerende direktør i BEC.

Han tiltrådte i BEC i oktober 2020 og har i marts 2021 annonceret omfattende forandringer, der skal gøre BEC enklere, hurtigere og mere fleksibel – ikke mindst gennem flere samarbejder i finanssektoren og partnerskaber med andre tech- og fintechvirksomheder.

Nye muligheder for open banking

”Vi er stolte over at arbejde sammen med BEC om at skabe nye muligheder for open banking for over to millioner privat- og erhvervskunder i 27 BEC-pengeinstitutter. Med mere end 50 års erfaring er BEC en af de mest kendte leverandører af finansteknologi i Norden,” siger Rune Mai, CEO og stifter af Nordic API Gateway.

”Partnerskaber som dette er frugten af vores fokus på at kode compliance og høje sikkerhedsstandarder ind i vores DNA. Vores privacy by design-tilgang betyder nu, at vi kan levere open banking-teknologi til de største aktører i den finansielle sektor,” siger han.

logo