14/12/2023

BEC køber mit.dk-løsning til en række danske pengeinstitutter

BEC og Netcompany har indgået aftale om drift og levering af en ny arkivløsning på mit.dk-platformen til en række danske pengeinstitutter.

BEC Financial Technologies indgår endnu et strategisk teknologipartnerskab, denne gang med Netcompany om at udskifte BEC’s omfattende, egenudviklede arkivløsninger med cloudplatformen mit.dk.

Det nye arkiv skal håndtere dokumenter for over to millioner danske bankkunder fra en række danske pengeinstitutter som Nykredit, Spar Nord og Arbejdernes Landsbank, der tilsammen servicerer hver fjerde danske bankkunde.

”Med mit.dk tager BEC et solidt skridt væk fra ældre teknologi, som vi selv har bygget, og ind i en moderne standardløsning fra en førende teknologipartner, som vi integrerer i vores samlede it-platform til danske pengeinstitutter,” siger development director Karsten Malten fra BEC.

Mit.dk er i forvejen motoren bag digital post til over 3 millioner danskere og håndtering af millioner af dokumenter om måneden fra flere end 4.500 virksomheder.

”BEC får med mit.dk en arkivløsning, der er bygget på efterprøvet modulær teknologi med høj sikkerhed og fuld GDPR-compliance. Løsningen kan derfor hurtigt rulles ud og skaleres,” siger Thomas Holst Demant, partner i mit.dk og Netcompany.

Arkivløsningen åbner for fremtidige udviklingsmuligheder i BEC, der eksempelvis kan gøre det nemmere at automatisere arbejdsgange i pengeinstitutterne og sikre hurtigere sagsbehandling for bankkunderne.

”Dertil kommer, at løsningen i fremtiden kan udvides med nye moduler, der kan styrke bankkundernes digitale kunderejser yderligere, f.eks. deling af vigtige dokumenter og indhentning af samtykker,” siger Thomas Holst Demant.

Et velafprøvet, skalerbart arkiv

Det nye dokumentarkiv fra mit.dk giver BEC-pengeinstitutterne fremtidssikret teknologi, som blandt andet vil gøre det nemmere og hurtigere for pengeinstitutterne at finde og arbejde med kundernes dokumenter, og dermed give hurtigere og bedre rådgivning samt sikre en bedre kundeoplevelse.

”Mit.dk’s arkivløsning er velafprøvet i stor skala og bygget på åbne standarder, der rykker os fremad mod en fleksibel og åben it-arkitektur. Med arkivet fra mit.dk kan vi også begynde at samle alle pengeinstitutternes dokumenter på én, moderne platform. Dermed vil vi kunne lukke både vores primære mainframearkiv fra 1997, der er svært at videreudvikle, og en række andre supplerende arkiver i BEC og pengeinstitutterne,” siger Karsten Malten fra BEC.

Det nye mit.dk-arkiv til BEC leveres af Netcompany, der vil stå for drift af løsningen på samme måde, som virksomheden håndterer den offentlige digital post-løsning og mit.dk.

Løsningen leveres som ’software as a service’ på en flerårig driftsaftale, og platformen kører på Netcompanys egen cloudservice på servere i Danmark drevet med vedvarende energi.

Aftalen kommer efter en række andre strategiske nyheder fra BEC, der i november annoncerede en ny udviklingshub, udvidet driftssamarbejde med JN Data, og ny organisering og CTO, der blandt andet skal accelerere BEC’s transformation mod moderne, åbne teknologier som mit.dk.

logo