01/07/2024

Susanne Larsen fejrer 40 år i BEC

Susanne (Sus) Larsen, softwareingeniør i Payments, fejrer i dag 40 sit års jubilæum i BEC. Læs hendes foreløbige historie her.

“Det var et stort skridt for mig bare at starte i BEC,” mindes Sus. “Dengang var jeg meget genert – faktisk begyndte mine hænder at svede, når jeg talte med bare 2 eller 3 mennesker! Men jeg havde virkelig mange fantastiske kolleger, der tog sig af mig og lærte mig meget.”

Da Sus var 18 år, søgte hun ind på en toårig IT-udvikleruddannelse. Selvom hun ikke vidste meget om IT, var hun fascineret af mulighederne. “Jeg fik besked om, at der ikke var mange pladser på IT-programmet, men jeg formåede alligevel at komme ind!” griner hun. I dag er hun meget glad for, at hun gjorde det – den toårige uddannelse var det første skridt i Sus’ 40-årige karriere som udvikler i BEC.

“Uddannelsen gav min en grundlæggende viden, men det var den praktiske læring, jeg fik i BEC, der gav mig den nødvendige dybtgående viden ,” forklarer Sus.

Siden da har Sus i løbet af sine fire årtier i BEC lært meget og udviklet sig både personlig og professionelt. Hun reflekterer : “Hvis jeg kunne tale med mit yngre jeg, ville jeg fortælle hende, at hun skulle have mere tillid til sig selv. Jeg ville fortælle hende, at ‘du er god nok’. I dag er jeg meget selvsikker – jeg siger, hvad jeg mener, også på vegne af mine kolleger i teamet. Mit liv har udviklet mig og har hjulpet mig til at stole på mig selv og få større selvtillid.”

Erfaring og ekspertise

I dag har Susanne forskellige roller i sit team: Forretningsanalytiker, uformel scrum master, specialist. Hun kan godt lide at analysere problemer og forberede sprint- og PI-planlægning. Sus forklarer: “Jeg vil gerne gøre tingene nemmere for vores team ved at hjælpe med at planlægge ordentligt. Jeg kan godt lide at bruge min viden og erfaring til at hjælpe mit team og andre mennesker.”

I sit team under Payments Essential har Susanne 2 kolleger i Polen og 6 kolleger i Danmark. Sus deler: “Mit team er som min anden familie. Og jeg tror, at det er en udbredt følelse i BEC. I løbet af min karriere har mit tætte forhold til mine kolleger givet mig en førelse af tryghed.” Hun fortsætter: “Hvis jeg har en dårlig dag, kan jeg uden problemer sige til mit team: ‘Jeg har en dårlig dag, det er ikke jer, men jeg synes i skal vide det.’ Det fantastiske ved mit team er, at vi alle er meget erfarne, og vi er samtidig gode til at tage os af hinanden.” Sus’ manager, Peter Graversen siger: “Susanne er en ganske særlig kollega. Med sine mange års erfaring går Susanne til opgaverne med en stærk ekspertise. Men det, der virkelig skiller sig ud, er Susannes ægte omsorg for andre mennesker. Hun er altid hensynsfuld og opmærksom og bidrager betydeligt til den positive atmosfære i teamet.”

Susanne arbejdede 11 år i Deposits og 16 år i Cross-border Payments og har derfor oparbejdet en indgående viden. I teamet deltager Sus i videndelingssessioner for at videregive knowhow om de store systemer (fx indenlandsk clearing og instrukser i Payments), der bruges i teamet. Sus uddyber: ”Vi har haft workshops sammen, hvor specialisterne delte deres viden. Men for det meste videndeler vi på daglig basis i teamet. Efterhånden som vi tilegner os viden, deler vi det med hinanden.”

På baggrund af Sus’ erfaring med at dele viden og lære af andre, er det åbenlyst at spørge hende, hvad hun mener, der skal til for at udvikle kompetencer i BEC.

“Spørg, spørg, spørg.” Hun forklarer: “Hvis du vil have hjælp i BEC, skal du blot række ud og spørge. Du skal aldrig være bange for at forstyrre, det er altid bedre at dobbelttjekke end at lave fejl i systemerne. Vi vil hellere end gerne hjælpe nye kolleger.”

Susanne privat

Susanne bor sammen med sin mand i en by med blot 300 indbyggere. Huset er en gammel gård med masser af plads til at arbejde på gamle amerikanerbiler. Susanne og hendes mand har gennem årene opbygget en imponerende samling – blandt andet en Ford fra 1930. Sus fortæller, at hendes og hendes mands drømmer om at bygge Forden om til en Hot Rod. Parret er medlem af 3 forskellige klubber for amerikanerbiler.

Derudover bruger hun sin fritid sammen med sine 4 børn og 5 børnebørn samt på at renovere udhusene på hendes gård.

40 år senere, fortsætter Sus arbejdet med betalinger, og reflekterer over vigtigheden af ​​at få det bedste ud af de forandringer, der sker, og de muligheder, der opstår.

”Forandring er ikke altid let, men jeg synes, det hjælper at have en indstilling til at få det bedste ud af det, der sker, og hjælpe hinanden med at få det bedste ud af forandringer. Selvom man ikke altid kan være tilfreds i hverdagen, synes jeg, det er godt at blive ved med at være positiv.”

Tillykke Susanne med dine 40 år i BEC! Tak for alle dine bidrag til BEC indtil videre, og for alle dem, der venter i fremtiden.

logo