21/05/2024

Nyt partnerskab mellem BEC og Subaio sætter strøm til bankers kreditgodkendelse

Gennem et nyt partnerskab med fintech-selskabet Subaio får BEC-pengeinstitutterne adgang til en ny, tidsbesparende kreditløsning.

18 banker i BEC-fællesskabet får nu adgang til Subaios avancerede og brugervenlige teknologi, der automatiserer kreditgodkendelser fra en manuel proces til en hurtig, effektiv og brugervenlig digital oplevelse. 

Løsningen giver både bankkunder og bankrådgivere nemmere og hurtigere kreditvurderinger med fuld gennemsigtighed og detaljeret digital dokumentation af bankkundens indtægter og udgifter. Det placerer kunden i hjertet af den finansielle beslutningstagning. 

Samtidig giver det en tidsbesparelse for BEC-bankerne, der nu nemt og hurtigt kan indsamle og analysere de nødvendige økonomiske informationer fra bankkunder, der søger et lån. 

Sådan fungerer den digitale kreditgodkendelse

Med løsningen fra Subaio kan kunden let og hurtigt godkende med MitID, at Subaio henter informationer om transaktioner fra kundens konti og kreditkort – uanset hvilket pengeinstitut kunden benytter. På den baggrund danner Subaios løsning et budget med alle kundens indtægter og udgifter, som kunden så kan tilrette og sende til bankrådgiveren, som får et overskueligt og dokumenteret grundlag for at rådgive og kunne godkende lånet. 

Vigtigt teknologipartnerskab

”Teknologipartnerskaber med virksomheder, der er førende på deres felt, er centralt i BEC’s strategi. Denne aftale med Subaio er et eksempel på netop dét – at vi vil skabe innovationen i partnerskaber frem for selv at bygge alle løsninger fra bunden,” fortæller Thomas Byrdal Christensen, der er udviklingschef for kreditprocesser i BEC. 

Den nordjyske fintechvirksomhed Subaio er en førende udbyder af finansielle white label-løsninger til europæiske banker inden for tilbagevendende betalinger og kredit. 

”Drivkraften hos Subaio er at hjælpe forbrugeren til gode finansielle beslutninger. Gennem samarbejdet med BEC, som leverer it til en stor del af danske pengeinstitutter, kan vi nu bringe vores løsning og de fordele, den giver både bankrådgiveren og bankkunden, ud til en meget bredere gruppe af bankkunder,” udtaler Thomas Laursen, CEO hos Subaio. 

Om Subaio

Subaio blev grundlagt med en mission om at transformere måden, hvorpå finansielle data anvendes til at skabe transparente og brugervenlige løsninger. Med en stærk fokus på brugernes behov fortsætter Subaio med at være i forkant med teknologiske innovationer inden for finanssektoren. Subaio er i dag en state-of-the-art SaaS-virksomhed, der leverer digitale finansielle white label-løsninger, såsom abonnementsstyring, digitaliseret salg og dokumentation af kreditværdighed, centreret omkring deres kraftfulde databaserede motor til tilbagevendende betalinger. 

Virksomheden har en fremtrædende position som Europas førende udbyder af digitale finansielle white label-løsninger. Deres komplette portefølje er centreret omkring en robust databaseret motor til tilbagevendende betalinger med markedets højeste nøjagtighed gennem en datamodel, der undersøger milliarder af daglige transaktioner. 

logo