27/03/2019

Nye netværk i alle filialer seks måneder før tid

På fire måneder har BEC, JN Data og TDC udskiftet alle WAN-netværk på cirka 275 lokationer, der har netværk fra BEC. Det har givet bedre driftsøkonomi og mere sikre, stabile og fleksible netværk – et halvt år før forventet.

29. marts kommer den sidste af cirka 275 filialer og andre lokationer på BEC’s nye netværksløsning. Dermed er alle netværkskunder flyttet til moderne WAN-net med bedre driftsøkonomi og markant bedre sikkerhed. Blandt andet er de nye netværk skarpt segmenteret, sådan at alle pengeinstitutter har fået hver deres lukkede netværk.

“TDC står for at levere de krypterede linjer til JN Datas hoveddør i Silkeborg, og så står JN Data for resten – ikke mindst omfattende sikkerhed og overvågning af trafikken. TDC er danmarksmester i at levere netværk hurtigt og fleksibelt, og det må man sige er lykkedes her,” siger Flemming Eilgaard, områdechef for Technical Customer Services i BEC.

At udskifte linjer og netværksudstyr på 275 lokationer er en stor, kompliceret opgave. Efter grundig forberedelse i 2018 – med pilotudrulning i tre filialer i Arbejdernes Landsbank og omfattende forberedelser i BEC, TDC og JN Data – begyndte den egentlige udrulning i begyndelsen af december. Udrulningen skulle egentlig være løbet frem til tredje kvartal 2019. Men så begyndte det at gå stærkt:

”Det gik bare derudad med meget få problemer, som vi måtte følge op på. På et tidspunkt var TDC oppe på at skifte udstyr i otte filialer om dagen, og jeg tror, at de færreste medarbejdere overhovedet har bemærket, at de kører på et nyt netværk,” fortæller Flemming Eilgaard.

Med udgangen af marts er alle filialer på det nye net, og der udestår kun opfølgning på nogle særlige behov hos enkelte kunder.

Moderne, sikkert og fleksibelt net

Udskiftningen er primært sket af hensyn til sikkerhed, driftsøkonomi og fleksibilitet – og ikke for at forbedre den enkelte brugers oplevelse. De typiske pengeinstitutmedarbejdere arbejder på såkaldte ”tynde klienter”, hvor der langt de fleste steder i forvejen var rigelig hastighed på netforbindelsen til serverne i Silkeborg.

”Linjekapaciteten er mange steder blevet 5-10 gange større. Mens det ikke gør nogen forskel på en tynd klient, så giver det hurtigere – og helt moderne – net en masse andre muligheder: Vi får mere indsigt i, hvordan netværket performer, vi kan hurtigt opdage ikke-godkendte enheder, og vi vil kunne styre eksempelvis klimasystem, dørsystemer, kameraovervågning via det nye WAN, der kan opdeles i servicenet i forhold til kundernes individuelle behov,” siger Flemming Eilgaard.

logo