Netbanksupport hæver danskernes digitale kompetencer
139.687 gange i 2016 hjalp BEC’s support bankkunder med at tjekke deres computere, identificere en phishing-mail, logge ind med NemID og mange andre supportspørgsmål til mobil- eller netbanken.
Hver femte dansker er privatkunde i et BEC-pengeinstitut. Når de støder på problemer eller har spørgsmål til bankens digitale selvbetjeningsløsninger, så sidder BEC’s mobil- og netbanksupport klar til at guide sikkert igennem på pengeinstitutternes vegne.
”Det er vigtigt, at danskerne har let adgang til digitale løsninger, så de uanset tid og sted selv kan overføre penge, oprette betalinger, godkende aftaler og så videre lige når det passer dem. Men ikke alle synes, det er lige nemt. Her er det vores opgave at hjælpe BEC’s pengeinstitutters kunder med at bruge og føle sig trygge ved de digitale løsninger,” fortæller service desk analyst Carina Sommer Jensen, som er en af de stemmer i telefonen, der hver eneste dag bidrager til at hæve danskernes digitale kompetencer ét opkald ad gangen.
Hjælp til selvhjælp
I 2016 besvarede BEC’s mobil- og netbanksupport 139.687 opkald fra pengeinstitutternes kunder. Langt de fleste opkald handler om at guide brugerne til at logge på eller anvende funktioner i netbank, mobilbank eller apps: Digitale kompetencer, som for nogle måske vil synes banale, men som ikke giver sig selv, hvis man ikke arbejder med en computer til daglig.
”Vores arbejde handler også om at hjælpe brugerne til selvhjælp. Til det formål har vi udviklet et hjælpeværktøj, der lynhurtigt foretager et online systemtjek af brugerens pc – www.tjekpc.dk. Det gør det let for brugerne at kontrollere deres computere, hvis de for eksempel ikke kan logge på netbank eller godkende betalinger. Når vi sammen har gennemgået, hvad de skal kigge efter, er der en del af dem, der har lettere ved at klare sig selv, hvis de oplever samme problem en anden gang,” forklarer Carina Sommer Jensen.
”Nå, det var da ikke så farligt”
”Vi forsøger også at bidrage til, at brugerne er bevidste om sikkerhed på nettet. Vi hjælper dem for eksempel med at tjekke, om system og programmer til netbank er opdaterede. Det er helt afgørende for sikkerheden, at de holder deres computere opdaterede. Vi taler også tit med brugere om, hvilke kendetegn de skal holde øje med, når de logger på med NemID. Det samme gælder kendetegn ved phishing-mails, og hvordan brugerne bedst håndterer den slags,” forklarer Carina Sommer Jensen.
Hun oplever ofte, at hjælpen kommer brugerne til gavn:
”Folk er rigtig glade for, at de kan have nogen i røret, der følger dem gennem processen og kan hjælpe med at besvare deres spørgsmål. Især de, der føler sig lidt usikre, så snart de skal navigere rundt på en digital platform. Det er fedt, når vi bagefter sidder med nogen, der siger, ’Nå, det var da ikke så farligt – det er jo dejligt nemt, at jeg kan klare alt det selv, uden at skulle i banken’.”