11/02/2020

Kurt Nørrisgaard fylder 60 år

Kurt Nørrisgaard fylder 60 år den 11. februar. Som administrerende direktør for BEC har han en central rolle for mange danske pengeinstitutter og Danmarks finansielle infrastruktur.

Over hver femte dansker og hver fjerde danske virksomhed betror deres penge til Kurt Nørrisgaard, der fylder 60 år den 11. februar.

Som direktør for it-virksomheden BEC er han ansvarlig for at indkøbe, udvikle og drive det meste it til en række danske pengeinstitutter – lige fra Nykredit og Arbejdernes Landsbank til andelskasserne i Faster og Frørup. Dertil kommer sektorkunder som Danmarks Nationalbank, Finanstilsynet og PensionsInfo.

Kurt Nørrisgaard har arbejdet i BEC i 15 år – de seneste otte år som administrerende direktør. Han er it-uddannet, har en HD i regnskab og har gennem hele sin karriere beskæftiget sig med it, strategisk ledelse af it og forandringer. Før BEC arbejdede han 23 år i Andelsbanken/Unibank/Nordea.

I BEC er Kurt Nørrisgaard ansvarlig for en af de største danskejede it-virksomheder med en omsætning på 1,7 mia. kr. og over 900 medarbejdere i Roskilde, Herning og Warszawa. Bundlinjen er til gengæld nul kroner, da BEC er ejet af sin kunder og ikke skal skabe overskud.

Digital konkurrenceevne

Gennem sit arbejdsliv har Kurt Nørrisgaard fulgt og taget del i Danmarks udvikling af en af verdens mest digitaliserede finanssektorer. Også i disse år er Kurt Nørrisgaards fokus at holde BEC’s pengeinstitutter på forkant af den digitale udvikling, som rummer enorm kompleksitet, men er afgørende for deres konkurrenceevne:

For det første at forny sektorens komplekse, men driftssikre teknologier med rødder i 1970’erne og 1980’erne – her er BEC i gang med en omfattende transformation mod blandt andet cloudteknologier fra Microsoft og Salesforce.

For det andet at investere stadig mere – og mere effektivt – i at imødekomme samfundets behov for teknologi til en tryggere finanssektor, der effektivt modstår cyberangreb, bekæmper hvidvask, sikrer finansiel stabilitet, beskytter persondata med videre.

Brug for flere it-kompetencer

BEC har kontorer i Roskilde og Herning, men har i 2017 udvidet til Warszawa for at kunne rekruttere tilstrækkeligt mange it-specialister, som BEC har svært ved at finde i Danmark. Kurt Nørrisgaard er dog ikke kun optaget af BEC’s muligheder for at rekruttere højtuddannede it-specialister:

“Jeg kan være bekymret for, om Danmark går glip af den næste Skype, Endomondo eller MobilePay, hvis efterspørgslen efter it-kompetencer fortsætter med at vokse hurtigere end udbuddet, og Danmarks i forvejen pæne it-lønninger stikker af i forhold til andre lande. Jo højere udviklingsomkostninger, jo mindre tør man tage en chance og investere i nye, innovative løsninger. Det gælder små startups, og det gælder store fintech-virksomheder som BEC,” har Kurt Nørrisgaard tidligere sagt til dagbladet Børsen.

logo