14/09/2023

Jannie Noer Mortensen nomineret til ‘Årets CISO 2023’

BEC’s CISO er en af tre nominerede til prisen ‘CISO of the Year 2023’.

Jannie Noer Mortensen, CISO (chief information security officer) i BEC, er en af de tre nominerede til ‘CISO of the Year 2023’, der uddeles af Computerworld Denmark, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed.

Jannie Noer Mortensen kom til BEC i juni 2022. Hun havde knap sat sine ben i BEC, før hun blev sat i spidsen for BEC’s største strategiske program i 2023, der skal styrke BEC’s sikkerheds- og risikoprocesser. Programmet involverer samtlige 1.700 medarbejdere, der alle har fået sikkerhed- og risikostyring som førsteprioritet i 2023.

Orkanens rolige øje

“Vi gav hende den opgave hurtigt at drive enorme forandringer, som hun blev nødt til definere undervejs med næsten ingen tid til at forberede sig og sammen med et meget kompetent, men også meget nyt Risk & Security-team. Det var ekstremt ambitiøst, men også helt afgørende for at værne om vores kunders tillid til BEC og for at følge med myndighedernes stærkt stigende forventninger til os. Jannie Noer Mortensen har aldrig vaklet i den opgave. Tværtimod har hun været orkanens rolige øje,” siger Christian Pedersen-Bjergaard, CFO og head of Finance & Risk.

Jannie Noer Mortensen har en kandidatgrad i organisationssociologi og har en række certificeringer i sikkerhed og ledelse.

Imponeret over kollegerne i BEC

Som CISO i BEC er hun area director med tre teams, der tæller i alt 30 medarbejdere, og er desuden ansvarlig for BEC’s informationssikkerhed og risikostyring på tværs af hele organisationen.

“Vores risiko- og sikkerhedsprogram i 2023 er en kolossal opgave, hvor vi har været nødt til at involvere hele organisationen samtidig med, at vi stadig lagde planerne, og har trukket store veksler på mange kollegers tålmodighed i en meget hurtig proces. Det kan kun lade sig gøre med den dybe faglighed og hjælpsomhed til at få opgaverne fra hånden, som man lykkeligvis oplever overalt i BEC,” siger Jannie Noer Mortensen.

BEC er en full-service it-leverandør til danske banker, som tilsammen betjener cirka hver fjerde bankkunde i Danmark. Pengeinstitutterne og BEC arbejder under stram regulering og tæt tilsyn fra Finanstilsynet inden for it-sikkerhed og risikostyring.

”Vi kan når som helst blive mødt af nye, højere krav til risikostyring og sikkerhed – eller endda påbud. Og det er ikke engang urimeligt i det dybt alvorlige trusselslandskab, vi ser omkring os. Derfor bliver vi aldrig færdige med at styrke vores risiko og sikkerhed. Tværtimod er vi nødt til at være ret offensive i konstant at hæve og videreudvikle BEC’s evne til at sikre tryg og sikker bankdrift for det danske samfund,” siger Jannie Noer Mortensen.

Vinderen af ‘Årets CISO 2023’ vil blive offentliggjort ved en prisuddeling den 11. oktober.

logo