01/02/2024

Helle Bak Svenningsen fejrer 40 år i BEC

I dag fejrer Helle Bak Svenningsen en stor milepæl med hendes 40-års jubilæum i BEC Financial Technologies. 

“… En fantastisk digital rejse!” 

Sådan beskriver Helle Bak Svenningsen sine fire årtier i sin BEC-karriere. Hun uddyber: ”Hvis jeg ser tilbage til jeg startede i BEC, havde jeg ikke dømt om, hvor hurtig udviklingen ville gå. Når jeg tog til Grækenland for 40 år siden, skulle jeg have penge eller rejsechecks i lommen. Nu kan vi betale med mobilen og med vores ur, hvor som helst vi er i verden. Det er en anden verden i dag. Vi kan bruge kreditkort alle steder. Bankverdenen er kommet langt!

Som helt nyuddannet arbejdede Helle som programmør hos BDC. Siden da har Helle oplevet mange forandringer, som da BDC fusionerede med BEC, til udfasning af checks, og håndteringen af år 2000-problemet. Helle ser tilbage på, hvordan hun begyndte sin karriere som en af ​​de få kvinder og den yngste på kontoret: ”Jeg syntes, der var så mange ældre mænd!” hun griner, “Alle var faktisk meget søde og hjælpsomme. Hvis jeg havde brug for hjælp, kunne jeg spørge. Men vi talte også hårdt til hinanden til tider!”  

“Vi har en meget anderledes måde at tale til hinanden på i dag.” 

“I dag er der mange unge mænd i BEC! Sådan har BEC udviklet sig. Det er ikke mig, der er blevet ældre. Nej, mig, jeg bliver yngre.” Helle er ung i sindet og har lyst til at lære fra sig og lære af nye kolleger. Hun har ‘oplært en del udviklere’ gennem hele sin karriere – “det var dengang, der ikke var graduate programmer for nyansatte. Udviklere blev placeret direkte i en afdeling, og jeg guidede og hjalp dem.

Helle har haft mange andre roller i BEC gennem årene. Hun startede som programmør, udviklede sig til projektleder, blev afdelingsleder og arbejder nu som Subject Matter Expert (SME) i domænet Wealth Management and Trading.  

“Jeg har altid elsket maintenance. At hjælpe vores kunder og at kunne se det fra deres side og være i stand til at kunne hjælpe dem. Som SME er jeg med til at implementere de processer, vi bruger i dagligdagen og følge op på brugen af dem. Jeg er en ekspert i brugen af mange værktøjer vedr. Maintenance, og hjælper dagligt mine kolleger i brugen af dem.  

 

Med en stor viden oparbejdet gennem årene, er Helles ekspertise eftertragtet i virksomheden, men for Helle er det ikke trættende, tværtimod: 

 Jeg er i dialog med mange mennesker hver dag, og jeg elsker det. Jeg elsker virkelig at have mange forskellige slags opgaver hver dag. Der er ikke to dage, der er ens for mig. Jeg kan specielt lide at hjælpe mine unge kolleger i BEC med at navigere i de problemer og udfordringer, de støder ind i og høre deres perspektiv på tingene. Det er skønt at hjælpe dem! 

Når Helle ikke hjælper sine kolleger og BEC’s kunder, nyder hun at slappe af med at strikke og tilbringe tid med “sit livs dessert” – sine 3 børnebørn. Herudover elsker Helle at rejse og tager hyppige ture på tværs af Europa sammen med sin mand, især til Tyrkiet og Grækenland. Årets første ferie går til Tyrkiet for Helle og hendes familie.  

Efter nogle helbredsproblemer for nogle år siden, sætter Helle endnu større pris på sit arbejde ”Jeg elsker virkeligt at komme på arbejde og har aldrig en dag, hvor jeg tænker, at jeg ikke vil på arbejde i dag!” 

”Jeg håber, at kunderne kan mærke, at vi i BEC er mere fokuseret på at hjælpe dem i det daglige med deres arbejde. Det er min oplevelse, at vi leverer mere til vores kunder, og vi er blevet meget bedre til at håndtere spørgsmål og incidents. Jeg håber, at de kan se det… faktisk ved jeg, at de kan.” 

logo