15/03/2019

Førsteplads i Coding Class til spil om privatøkonomi

Elever fra 6.A på Gerbrandskolen i København, som BEC’s Mikkel Tvermose Nielsen har coachet, tog førstepladsen i Coding Class CPH.

En gruppe elever fra 6.A på Gerbrandskolen i København tog førstepladsen, da der torsdag den 14. marts var finale i Coding Class CPH.

I Coding Class lærer sjetteklasser i et seksugers forløb at innovere og skabe digitale løsninger på virkelige problemer fra virksomheder som BEC. I dette skoleår deltager 80 københavnske sjetteklasser med 500 projekter. Torsdag var fem projekter til finale ved Danmarks Læringsfestival i Bella Center, hvor en gruppe fra Gerbrandskolen, som BEC’s forretningschef Mikkel Tvermose Nielsen har coachet, løb af sted med førstepladsen.

Mikkel Tvermose Nielsen havde sendt klassen på den digitale mission at udvide børn og unges forståelse for privatøkonomi.

Vindergruppen løste missionen med spiluniverset ”Pocket Money”, som eleverne selv designede og programmerede på seks uger i efteråret. I spillet kæmper man sig gennem forskellige baner og optjener ”pandapenge”, som kan bruges på opgraderinger, der giver nye skills og hjælper til endnu hurtigere optjening af de virtuelle penge. På den måde leger børn sig til økonomisk forståelse i øjenhøjde med deres egne interesser.

“Som virksomhed kan du hurtig drukne i Excel-ark og interne processer – vores deltagelse i Coding Class CPH er en positiv vitaminindsprøjtning. Selvom vi ikke forventer et output, som kan sættes i direkte produktion, så skaber samarbejdet en berigende refleksion omkring ens egen virksomhed og den måde vi idegenerere og samarbejder på,” fortæller Mikkel Tvermose Nielsen.

logo