07/04/2017

BEC udvider med 90 nye it-stillinger

It-virksomheden BEC udvider med 90 nye stillinger i Roskilde og Herning. Især søger BEC it-udviklere, it-arkitekter og bankspecialister.

Se ledige stillinger i BEC her >>

Det går stærkt i it-virksomheden BEC, som leverer it-systemerne bag en stribe danske pengeinstitutter. BEC planlægger at oprette op mod 90 nye stillinger i 2017. Virksomheden er netop vokset ud af sine ni bygninger i hovedsædet på Havsteensvej i Roskilde og overtog 1. april nøglerne til yderligere lokaler i byen.

”Vi oplever en stigende efterspørgsel fra pengeinstitutterne på ny og mere effektiv teknologi,” fortæller Lotte Brøndtoft, der er HR-direktør i BEC med 700 medarbejdere i Roskilde og Herning.

Kvalificerede kandidater søger BEC

Netop nu er BEC ved at rekruttere 20 nyuddannede kandidater med fokus på it-udvikling og business intelligence. Derudover forventer HR-direktøren, at BEC i 2017 opretter op mod 70 nye stillinger, herunder blandt andet en del Java- og Cobol-udviklere. Dertil kommer almindelige genbesættelser.

”Vi hører tit, at det er svært at skaffe kvalificeret it-arbejdskraft, og vi kan da også godt mærke, at de dygtigste kandidater har mange muligheder. Men mange kandidater har også hørt, at BEC gør meget for faglig og personlig udvikling, og at 9 ud af 10 er tilfredse med deres job hos os. Så det medvirker nok til, at vi faktisk lykkes med tiltrække de profiler, som vi har brug for,” fortæller HR-direktøren i BEC, som blandt andet søger it-udviklere, it-arkitekter og specialister med faglig indsigt fra pengeinstitutter.

”Mange tænder på at få stort ansvar i meget komplekse systemer og at arbejde tæt sammen med vores kunder. Dertil kommer, at vi har en bred vifte af teknologier både front- og backend, at vi stiller ekstremt høje kvalitetskrav til sikkerhed og stabilitet, og så de agile metoder, som på ingen tid har spredt sig vidt og bredt i BEC,” siger Lotte Brøndtoft.

Fuldstændig agil på 12 måneder

BEC forventer til sommer at nå i mål med en omfattende transformation af hele virksomhedens udviklingsorganisation fra traditionelle udviklingsprojekter til selvstyrende udviklingsteams, der både organiseres, udvikler og lancerer løsninger efter agile udviklingsmetoder.

”Mange udviklingshuse bruger agile redskaber i små teams. Men i BEC skalerer vi også de agile metoder op til at organisere flere end 400 udviklere i 50 selvstyrende teams, og vi har investeret massivt og struktureret i transformationen med et dedikeret agilt program, der arbejder efter det internationale rammeværk SAFe. Oprindelig satte vi 18 måneder af til forandringen. Men da de første teams begyndte at vise resultater, ville alle de andre også i gang, så nu forventer vi, at praktisk talt al vores udvikling vil køre agilt til sommer – kun 12 måneder, efter vi gik i gang,” fortæller Lotte Brøndtoft.

Mange forskelligartede opgaver

De nye medarbejdere skal i 2017 eksempelvis arbejde med at udbygge BEC’s standard-bankplatform, tilføre nye systemplatforme inden for blandt andet BPM (business process management) og CEM (customer experience management), et nyt system til håndtering af ejendomsfinansiering og Nykredit Bank, som i forvejen bruger en række BEC-systemer, men nu migrerer til BEC’s fuldstændige bankplatform. Dertil kommer komplekse compliance-projekter som følge af nye lovkrav til blandt andet investeringsrådgivning, persondata, kapitalberegninger og hvidvaskovervågning.

BEC forventer i 2017 at investere 450-500 mio. kr. i udvikling af fælles systemer. Dertil kommer individuelle opgaver for enkeltkunder.

Se ledige stillinger i BEC her >>

logo