22/04/2021

BEC skifter navn og siger farvel til ’edb-central’

’BEC Financial Technologies’ er det nye navn på en af Danmarks ældste og største fintechvirksomheder.

En af Danmarks største fintechvirksomheder skifter navn fra ’Bankernes EDB Central’ til ’BEC Financial Technologies’.

”Vi har valgt et navn, der fortæller klart, hvad vi laver, og som også er til at forstå for de mange medarbejdere i Danmark og Polen, der ikke taler dansk,” fortæller administrerende direktør Jesper Nielsen.

BEC Financial Technologies leverer al den teknologi, som pengeinstitutter i Danmark har brug for. Kunderne tæller store og små pengeinstitutter lige fra Nykredit til Frøslev-Mollerup Sparekasse. Tilsammen servicerer BEC-pengeinstitutterne 20-30 procent af alle danske bankkunder. Virksomheden omsatte i 2020 for to milliarder kroner.

Langt fra edb til fintech og cloud

”Vi står i en rivende udvikling, hvor vi forenkler vores måder at arbejde på, åbner vores it-platform og integrerer vores egne it-løsninger med den nyeste teknologi fra globale partnere, såsom decentrale cloudløsninger fra SAS Institute, Microsoft og Salesforce. Så det er sådan set hverken ’edb’ eller særlig ’centralt’ længere,” siger Jesper Nielsen.

I oktober lancerede virksomheden et nyt logo og nyt design, hvor ordene ’financial technologies’ blev en del af logoet. I marts annoncerede virksomheden omfattende forandringer, der skal forenkle BEC’s organisation og processer. Og i dag besluttede virksomhedens generalforsamling at skifte selskabets navn.

”Efter 51 år med navnet ’Bankernes EDB Central’ var det næsten blevet retro. Men vi har kaldt os ’BEC’ i årevis, og er i dag en helt anden virksomhed med masser af kompleks og spændende fintech. Så det skal vores navn også afspejle,” siger Jesper Nielsen, administrerende direktør for BEC Financial Technologies.

 

logo