03/04/2017

BEC sælger Schantz til europæisk it-virksomhed

It-selskabet Schantz med 160 ansatte får ny ejer, som skal hjælpe Schantz ud i Europa. Sælgeren, BEC, fokuserer på teknologi til danske pengeinstitutter og den danske finanssektor.

BEC, der blandt andet leverer it-løsninger til en stor del af de danske pengeinstitutter, har solgt datterselskabet Schantz, der udvikler og sælger software til pensionsselskaber og andre finansielle virksomheder. Schantz’ nye ejer er Keylane fra Holland, som leverer forsikrings- og pensions-it i en række lande i Nordeuropa.

”Vi har valgt at sælge Schantz, da deres potentiale rækker ud over landets grænser. BEC’s primære fokus er at servicere pengeinstitutter, der opererer i Danmark, samt andre virksomheder i den danske finansielle infrastruktur,” siger Kurt Nørrisgaard, adm. direktør i BEC og bestyrelsesformand i Schantz.

I 2007 købte BEC selskabet Schantz med dengang 30 medarbejdere. BEC har siden udviklet virksomheden til et selskab med 160 medarbejdere, der gik ud af 2016 med en omsætning på 200 mio. kr., et resultat før skat på 15 mio. kr. og en egenkapital på 117 mio. kr.

”Gennem vores ejerskab har vi understøttet Schantz’ udvikling af nogle stærke produkter både til pensionsselskaber og til pengeinstitutter såsom vores egne kunder. Derfor står Schantz i dag utrolig stærkt på det danske marked,” fortæller Kurt Nørrisgaard.

Han vurderer, at Schantz og Schantz’ produkter også har potentiale uden for Danmarks grænser, men udvikles bedst af en international ejer.

Transaktionen forventes at være afsluttet i anden halvdel af april 2017, og prisen på handlen er fortrolig jf. købsaftalen.

BEC fortsætter som kunde hos Schantz

Schantz vil forsat være underleverandør til BEC, som dels udvikler egne it-løsninger, dels indkøber og integrerer tredjepartsløsninger fra specialister som Schantz, der uændret fortsætter med sine leverancer til BEC og BEC’s kunder.

BEC’s moderselskab, der har 650 ansatte, fokuserer 100 procent på det danske marked med en komplet og moderne bankplatform til en lang række pengeinstitutter lige fra Arbejdernes Landsbank, Nykredit og Spar Nord til Hvidbjerg Bank og Merkur Andelskasse. Dertil kommer individuelle løsninger til særlige finansielle aktører som Danmarks Nationalbank, Finanstilsynet og PensionsInfo.

logo