30/10/2017

BEC runder 150 ansættelser i 2017 – og rekrutterer fortsat

It-virksomheden BEC, som leverer it til en stor del af Danmarks pengeinstitutter, har ansat over 150 nye kolleger i 2017. BEC har blandt andet travlt med projekter inden for compliance, bedre realkreditrådgivning, automatisering, effektivisering og individuelle opgaver.

Bilerne står tættere og tættere på BEC’s parkeringspladser. Over 150 gange siden nytår har it-virksomheden budt en ny kollega velkommen i Roskilde eller Herning – både for at kunne levere på nye initiativer og for at kunne genbesætte ledige stillinger ved fratrædelser. Virksomheden forventer i 2017 at vokse med omkring 90 fuldtidsstillinger og nærme sig i alt 800 ansatte.

”I modsætning til mange andre it-virksomheder har vi ikke ubesatte stillinger. Så indtil videre er vi lykkedes med at tiltrække de ofte ret tunge it-profiler, som vi skal bruge for at kunne levere de opgaver, som vi har aftalt med vores kunder,” fortæller HR-udviklingsdirektør Lotte Brøndtoft, som for tiden blandt andet søger java- og mainframe-udviklere – og gerne, men ikke nødvendigvis, med erfaring fra finanssektoren.

BEC er en af årets højdespringere på Universums rangordning over Danmarks mest attraktive it-arbejdspladser. Selv om BEC er relativt ukendt i den brede offentlighed, ligger BEC nu nummer 30 på listen, som ellers er domineret af kendte globale virksomheder og forbrugerbrands.

”Vi er heldigvis kendte inden for it og finans. Ansøgere fortæller os ofte, at de har hørt i deres netværk, at BEC er en god arbejdsplads, hvor man hurtigt får nogle komplekse og udfordrende opgaver. For mig er sådan et renommé den ultimativt bedste måde at tiltrække og fastholde den højtuddannede arbejdskraft, som vi skal bruge til at realisere BEC-pengeinstitutternes digitale visioner,” siger Lotte Brøndtoft.

Compliance, robotter og meget mere

Det er en meget bred vifte af opgaver fra både fællesskabet af BEC-banker og individuelle kunder, der har sat tryk på kedlerne i BEC. En række compliance-projekter fylder meget, ligesom et stort Totalkredit-projekt, der blandt andet skal give BEC-pengeinstitutterne mulighed for bedre helhedsrådgivning.

”Vi leder blandt andet efter mennesker, som kan hjælpe os til at tænke ind i hvert eneste projekt, hvordan vi kan gøre vores kunder mere effektive eller give dem ekstra konkurrencekraft på anden vis. Et eksempel er vores projekt om det nye MiFID II-direktiv: Det tager selvfølgelig udgangspunkt i nye regler, som pengeinstitutterne skal leve op til. Men i BEC har vi også lagt højere ambitioner ind i projektet, så vi giver pengeinstitutterne nogle mere effektive og brugervenlige redskaber til at yde en god investeringsrådgivning,” påpeger Lotte Brøndtoft.

Robotautomatisering og procesoptimering er to andre områder, hvor BEC hjælper sine kunder til at blive mere effektive. 1. september lancerede BEC en robotplatform, som små og store BEC-banker nu bruger til at automatisere ensartede manuelle opgaver.

Mere optimering skal give billigere it

For at kunne udvikle mere fleksibelt og levere hurtigere har virksomheden i 2016-2017 transformeret hele sin udviklingsorganisation til agile udviklingsmetoder skaleret efter det internationale rammeværk SAFe. Og nu er BEC i gang med at analysere nye optimeringsmuligheder internt i virksomheden.

”Det er meget vigtigt, at vi ikke bare ansætter derudad. Vi vurderer hele tiden, hvilke kompetencer vi har brug for, hvordan vi kan forenkle processer, hvilke opgaver det er klogt at købe udefra, og hvilke opgaver vi skal bruge egne ansatte til … og så videre. Hele pointen er jo, at vi skal hjælpe vores kunder og ejere til så god og billig it som overhovedet muligt,” siger Lotte Brøndtoft.

logo