30/06/2017

BEC klæder pengeinstitutter på til stor complianceopgave

Fra januar skal pengeinstitutter leve op til omfattende nye compliancekrav til investering. Salling Bank og Fælleskassen var blandt 29 pengeinstitutter, som fik indsigt og overblik på BEC’s temadag om MiFID II og Digital Investeringsguide.

”Vi har meget højt fokus på det her hjemme hos os. Vi er nødt til at prioritere det over alt andet,” konstaterer Torben Bjørn-Strunge, investeringsdirektør Salling Bank, over mobilen fra motorvejen hjemover efter en tætpakket BEC-temadag om MiFID II.

MiFID II-direktivet stiller fra januar 2018 en lang række nye krav til pengeinstitutterne om blandt andet investorbeskyttelse. En central del af BEC’s løsning bliver den nybyggede, brugervenlige Digital Investeringsguide, som skal levere meget mere end kun compliance.

”Den betaversion, som vi så i dag, virker intuitiv. Den giver et godt flow, når man sidder med kunden, så man får stillet de rigtige spørgsmål og får de informationer, man skal bruge. Det tror jeg bestemt, at kunden vil opleve som en merværdi; en rådgivningsværdi,” siger investeringsdirektør Torben Bjørn-Strunge, inden hans souschef supplerer fra førersædet:

”Den gamle løsning kræver, at kunden sidder med en rådgiver ved siden af for at forklare det hele. Men den nye Digital Investeringsguide er bygget til, at kunden kan betjene sig selv – der er tænkt meget mere på brugervenlighed og på kundens oplevelse,” fremhæver souschef Torben Langerskov.

Kan snildt hamle op med de store

Investeringsdirektøren ser en væsentlig udfordring i, at den nye regulering kan give et pres på bankens indtjening.

”Men jeg håber, at vi med gode løsninger, som giver kunderne værdi, kan lave mere forretning, som kan opveje det indtjeningspres. Så jeg kan virkelig godt lide, at BEC arbejder så meget med at tænke forretningen og kunden ind i projekter om ny lovgivning,” siger Torben Bjørn-Strunge:

”Det er væsentligt for os, at vores systemer er fuldt konkurrencedygtige med de store pengeinstitutter. Min fornemmelse er helt klart, at Digital Investeringsguide vil give os et værktøj, som snildt kan hamle op med alle de andre.”

Meget bedre overblik med viden fra BEC

Lidt tidligere på dagen er det privatrådgiver Andreas Nørgaard fra Fælleskassen, som er trådt udenfor i et øjebliks pause fra det tætte program:

”Vi får virkelig meget information i dag – også alt det rundt om systemerne. Så jeg får et meget bedre overblik over, hvor vi selv har en stor arbejdsindsats foran os – og hvilke opgaver vi kan regne med, at BEC tager sig af,” siger Andreas Nørgaard.

”Vi er 17 ansatte i vores pengeinstitut i alt, så det er lige før, vi har et complianceprojekt hver, som vi skal håndtere,” fortæller Andres Nørgaard, der har ansvar for investeringsområdet og derfor også ansvaret for, at Fælleskassen bliver MiFID II-compliant.

Mere end bare den tekniske løsning

Også på motorvejen hjem mod Salling Bank er der meget information at fordøje for Torben Bjørn-Strunge og Torben Langerskov.

”Det var virkelig højaktuelt for os at komme til Roskilde og få en meget, meget omfattende information, som vi nu skal hjem og læse op på. Jeg synes, vi har fået et godt overblik over de opgaver, vi har foran os,” vurderer Torben Bjørn-Strunge.

”Det hjælper at opleve, at BEC har godt styr på den her MiFID II-problematik og gør sig store anstrengelser for at levere mere end bare den tekniske løsning. Jeg oplever, at vi bliver båret pænt igennem opgaven og er i trygge hænder,” supplerer Torben Langerskov.

29 pengeinstitutter deltog i BEC’s temadag om MiFID II i juni. BEC’s kunder vil få mere information om ibrugtagning, forberedelse og undervisningstilbud umiddelbart efter sommerferien. Desuden informerer BEC’s MiFID II-program løbende i BEC Nyhedsbrev og på BEC Extranet.

logo