06/10/2022

BEC bød 36 piger velkommen til Girls’ Day in Science

Den 5. oktober bød BEC igen velkommen til Girls’ Day in Science, der er arrangeret af Naturvidenskabernes Hus for at øge interessen for uddannelser inden for naturvidenskab, teknologi, ingeniørvidenskab og matematik.

BEC har sammen med en række andre virksomheder i flere år støttet op om arbejdet med at sætte fokus på kvinder i de såkaldte STEM-uddannelser og havde i Roskilde tilrettelagt en dag fuld af inspiration og viden om, hvad en STEM-uddannelse kan føre til.

“BEC deltager i Girls Day in Science, fordi vi ser behovet for at vise tech-rollemodeller for piger. Det er vigtigt for os, at pigerne får en indsigt i, at kvinder i dag også er en del af tech-branchen. Vi vil gerne være med til at inspirere flere piger til at gå i en retning, hvor de kan være med til at skabe udvikling på tech-området,” forklarer Natalie Elkjær-Knudsen, der er people insights partner hos BEC.

“Hos BEC møder pigerne nogle af vores seje, kvindelige it-udviklere, som arbejder med fremtidens finanssektor. Gennem workshops og praktiske opgaver får de en forsmag på, hvordan vi arbejder med programmering og udvikling af sikre it-løsninger til banker i hele Danmark,” fortsætter hun.

Stadig langt igen

Når BEC sammen med cirka 140 andre virksomheder landet over inviterer til Girls’ Day in Science, sker det med stor entusiasme, men også med visheden om, at der fortsat er er langt igen, før piger i lige så høj grad som drenge vælger en teknisk eller naturvidenskabelig uddannelsesvej.

“Som virksomhed skal vi sikre os, at vi har en diversitet i medarbejderskaren, der spejler samfundet og vores kunder, så vi kan komme med de bedste idéer og løsninger til fremtiden. Det er vigtigt for os, at flere piger tager en STEM-uddannelse, fordi vi ved, at diversitet på arbejdspladsen giver den største mulighed for, at der bliver truffet gode beslutninger og tænkt ud af boksen, når der skal udvikles nye løsninger,” fortæller Natalie Elkjær-Knudsen.

Det er i dag kun cirka en tredjedel af de optagede studerende på STEM-uddannelserne, der er kvinder, så der er stadig behov for at trække flere piger til de tekniske uddannelser.

Årets arrangement er støttet af Region Hovedstaden og Teknologipagten.

logo