04/03/2020

Lunar Bank ny kunde i BEC

I marts gik Lunar Bank i luften som en selvstændig bank og BEC’s nyeste bankkunde efter nogle år som fintechvirksomhed i partnerskab med Nykredit Bank.

Danmarks nyeste bank, Lunar Bank, gik i luften i marts, hvor Lunar skiftede ham fra fintechvirksomhed i samarbejde med Nykredit til bank med egen banklicens. Lunar Bank er dermed også den nyeste servicekunde i BEC.

Lunar Bank karakteriserer sig selv som en digital bank, der ikke benytter BEC’s net- eller mobilbank, men udelukkende kan tilgås gennem Lunars egenudviklede app med fokus på en visuelt enkel og flot brugeroplevelse.

BEC har bistået med at oprette den nye bank gennem efteråret og vinteren. Alle nye kunder oprettes nu direkte i Lunar Bank, og alle de eksisterende kunder migreres fra Nykredit Bank til Lunar Bank i løbet af foråret.

Under motorhjelmen benytter Lunar Bank en række af BEC’s standardløsninger til eksempelvis kunder, konti, clearing, udenlandske overførsler og alle myndighedsindberetninger.

På andre områder har Lunar Bank indgået direkte aftaler med tredjeparter om eksempelvis Visa-kort og AML – eller har udviklet egne løsninger til eksempelvis onboarding af nye kunder.

Via integrationer udveksles data automatisk mellem BEC og Lunar Banks øvrige løsninger. Dermed har projektet også givet værdifulde erfaringer til BEC’s eget arbejde med at skabe en mere åben it-arkitektur.

Lunar Bank har indtil videre en begrænset produktportefølje, men forventer i 2020 blandt andet at lancere lån på egne bøger og har på længere sigt ambitioner om at blive en ”finansiel superapp”, som samler teknologi og service fra mange forskellige samarbejdspartnere.

logo